- Úvod
- >>
- Mliečne výrobky
- >>
- Kyslomliečne výrobky
Kyslomliečne výrobky
Kyslomliečne výrobky sú potraviny, ktoré sa vyrábajú fermentáciou mlieka. Fermentácia mení zloženie mlieka a zvyšuje jeho nutričnú hodnotu, čím vznikajú výrobky s charakteristickou kyslou chuťou. Medzi najznámejšie kyslomliečne výrobky patria jogurty, kefíry, tvaroh, kyslá smotana a kyslomliečne nápoje. Okrem toho, že kyslomliečne výrobky chutia dobre, majú aj množstvo zdravotných výhod. Sú bohatým zdrojom bielkovín, vápnika a vitamínu D, ktoré sú dôležité pre zdravie kostí a svalov. Kyslomliečne výrobky tiež obsahujú prirodzené probiotiká, ktoré podporujú zdravú črevnú mikroflóru a zlepšujú trávenie. Preto je dôležité zahrnúť kyslomliečne výrobky do svojej stravy a konzumovať ich pre vyvážený životný štýl.
- 1
- 2